Konzultáció

Novák Ferenc

200e+

Szülő, aki követ

300+

Családnak Nyújtott Segítség

40+

Év Tapasztalat

Rólam

Üdvözöllek, én Novák Ferenc vagyok, szülők és pedagógusok gyereknevelési trénere.

Tanár vagyok, pedagógiai viselkedéskutató. Akkor vagyok sikeres a hivatásommal, ha Te értőbb, megértőbb és sikeres szülővé válsz a segítségemmel.

Gyereknevelési ismereteimmel és gyakorlatias technikáimmal azt szolgálom, hogy minél elégedettebb lehess magaddal amiatt, ahogyan gyermekedet neveled.

Tapasztaltam, hogy elsősorban nem a szülő vérmérséklete, hanem a gyereknevelésről szerzett hasznos ismereti döntik el, hogy mennyire képes türelemmel és következetesen nevelni gyerekeit.

Ezért írok könyvet, cikkeket, ezért készítek gyereknevelési videókat és más anyagokat szülők, nagyszülők és leendő szülők számára, vagy épp személyre szabott konzultációval segítem őket.

Végső célom azonban az, hogy gyermekedből boldog, sikeres és másokra odafigyelő, minél inkább kiegyensúlyozott és talpraesett felnőtt váljon, miközben számodra igazán örömtelivé válik a gyereknevelés és visszatér otthonodba a harmónia.

Személyre Szabott Konzultáció

Mikor érdemes az online konzultációt választani?

Személyes konzultációt akkor érdemes választani, ha olyan nehézségbe ütköztél a gyereknevelésben, amit úgy érzel nem tudsz megoldani egyedül és pontos, szakértő útmutatásra van szükséged.

 • Ha nem tudsz mit kezdeni a dühkitörésekkel, agresszív viselkedéssel, dacossággal.
 • Ha már nem tudsz mit kezdeni a testvérek közötti konfliktussal.
 • Ha úgy érzed, nem vagy jó kommunikációban a gyerekkel, nem együttműködő és ez mindennapi nehézséget okoz.
 • Ha lelkiismeretfurdalásod van, mert úgy érzed, nem tudsz megfelelni a gyermeknevelés, vagyis a szülőség kihívásainak, és türelmetlen vagy.
 • Ha szeretnél nagyobb otthoni békét elérni, de a folyamatos, mindennapi gyereknevelési problémák miatt nem tudod megteremteni.
 • Ha szeretnél minél kevesebb hibát elkövetni, következetesen nevelni a gyereket, hogy sikeres, boldog, etikus és őszinte felnőtt váljon belőle.
Személyre Szabott Konzultáció

Mit érdemes tudni a konzultációról?

Személyes konzultációt akkor érdemes választani, ha olyan nehézségbe ütköztél a gyereknevelésben, amit úgy érzel nem tudsz megoldani egyedül és pontos, szakértő útmutatásra van szükséged.

A személyes konzultációnak az időtartama természetesen függ az adott problémától, melyet meg szeretnénk oldani. Ez lehet egyszerűbb és egy alkalommal, 45 perc alatt átbeszélhető, illetve lehet összetettebb, így több alkalmas is. Nem jellemző, hogy egy-két konzultációs alkalomnál többre lenne szükség. Szándékom szerint egységnyi idő alatt minél több családnak segítek.

A konzultáción nem sablon válaszokat kapsz, hanem az általad elmondott problémára kapsz konkrét megoldási javaslatot, olyat, amit azonnal alkalmazni is tudsz, hogy változást érhess el gyermekednél. Ehhez egyszerűbb esetben egy-két hétre, összetettebb problémánál vagy tinédzserkorhoz közel 2-3 hónapra is szükséged lehet.

Miképp is zajlik

Az online konzultáció főbb lépései

Egyszerűbb problémához kapcsolódó konzultáció menete:
 • Jelentkezés konzultációra
  és probléma leírása
  szülő
 • Felkészülés konzultációra
  a leírtak alapján
  konzultáns
 • Online konzultáció és
  javaslat a problémára
  szülő és konzultáns
 • Szülő alkalmazza
  a megoldási javaslatot
  szülő és gyermek
Összetettebb problémához kapcsolódó konzultáció menete:
 • Jelentkezés konzultációra
  és probléma leírása
  szülő
 • Felkészülés konzultációra
  a leírtak alapján
  konzultáns
 • 1. Online konzultáció:
  probléma alapos
  átbeszélése
  szülő és konzultáns
 • Megoldás részletes
  kidolgozása
  a problémára
  konzultáns
 • 2. konzultáció (megoldás
  átbeszélése) vagy írásos
  program küldése
  szülő és konzultáns
 • Szülő alkalmazza
  a megoldási javaslatot
  szülő és gyermek
Amire még kiváncsi lehetsz

További információk a konzultációhoz

Az online személyes konzultációhoz aktív internet kapcsolatra van szükség. A konzultáció Skype-on, Google Meet-en vagy más alkalmazáson keresztül történik. Arról, hogy pontosan milyen felületen jön létre a konzultáció, e-mailben kapsz értesítést legkésőbb a konzultációt megelőző napon. 

A konzultáción csak te, a párod és Novák Ferenc, mint gyereknevelési konzultáns vesztek részt.

A konzultáns előre felkészül a témára, amire az ad lehetőséget, hogy az időpont foglalásakor röviden már vázolhatod, hogy mi nálatok a nehézség. Általában a konzultánsnak még szüksége van további információkra a helyzettel kapcsolatban, így a konzultáció elején ezekre rá is kérdez.

Ezután rövid a problémával kapcsolatos alapismereteket kaptok, de csak olyan mennyiségben, ami ahhoz kell, hogy a gyakorlati tennivalók érthetővé váljanak. Ezt követően a tennivalókat alaposan átbeszélitek. Amennyiben ez több részből áll, akkor lépésről lépésre érdemes jegyzetelni.

Ha nem egy nagyon régóta fennálló problémáról van szó, akkor az esetek többségében egy online konzultációs alkalom elegendő is. Ilyenkor miután a konzultáns meggyőződött róla, hogy értitek mi a tennivaló és ti is jól érzitek vele magatokat, befejeződik a konzultáció.

Lehet összetettebb vagy épp olyan régóta fennálló probléma, melynek megoldása meghaladja az egy alkalmas konzultáció lehetőségét. 

Ilyenkor előfordulhat, hogy nem elég, hogy a konzultáns javaslatokat tesz az adott probléma megoldására az első online konzultáció keretében, hanem az adott helyzetre személyre szabott programot kell kidolgoznia.

Ilyen esetben szükség lehet vagy egy újabb online konzultációra, melyen az adott megoldási javaslatokat átbeszélitek, vagy a konzultáns által írásos formában elkészített személyre szabott programra, melyet megkaptok és mellyel az adott problémát kezelni tudjátok. 

A konzultáns akkor hatékony, ha minél gyorsabban eszközökkel látja el a szülőt, mert akkor több szülőnek segíthet egységnyi idő alatt. A konzultációs órák, mint lehetőségek száma egy-egy hónapban erősen korlátos. A konzultációs igények messze meghaladják a konzultáns által erre fordítható időt. Egyebek mellett ezért sem cél több konzultáció, mint amennyi a sikerhez szükséges.

Ha olyan a helyzet, ami összetettebb, vagy hosszú ideje már fennáll és a probléma helyrehozása is hosszabb időt vehet figyelembe, vagy épp megnyugtató lenne számodra, ha rendszeresen kapsz tanácsokat, segítséget a gyermeknevelésben, akár napi nyomkövetéssel, akkor erre kérhetsz személyre szabott szolgáltatási ajánlatot.

Amennyiben a konzultáció alkalmával nem vagy megelégedve a konzultáción elhangzottakkal, úgy lehetőséged van a konzultációt követő 3 napon belül a konzultációs díj visszaigénylését írásban jelezni felénk az info@oromtelineveles.flowboard.hu e-mail címen. Az e-mail beérkezésétől számított 5 munkanapon belül a díjat visszautaljuk a megadott bankszámlaszámra.

Vélemények

Amit a szülők mondanak...

Kedves Ferenc! Hálás köszönet a közérthető zseniális videókért! Két hónapja a gyakorlatban is használom tanácsaidat rendkívül jó eredménnyel! Több területen is.

Fanni

Amióta Önt hallgatom, azóta alkalmazom a módszereit és látható változásokat tapasztalok a fiam viselkedésében.

Amarilla

Nagyon sokat segített a nevelésben. Rengeteg dologban segítséget kaptam. Kevésbé vagyok feszült és a gyerekekkel is jobb lett a kapcsolatunk. Rengeteg technikát alkalmaztam, ami be is vált.

Beáta

38 éves anyuka vagyok, fiunk 6 éves pasi. Köszönöm Feri a válaszaid, tanácsaid! Nap mint nap működnek. SNI-s gyereknél is.

Andrea

Köszönöm szépen a válaszát! Mai adást reményt, erőt adott és kitartást. Hihetetlen mennyit hibáztam eddig, de kész vagyok tanulni, hogy jó anya legyek.

Zsuzsanna

Köszönjük a tanácsaidat, megfogadtuk, megpróbáltunk már sok mindent és működött.

Andrea

Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat, kislányommal alkalmazok már pár dolgot és változás is van. Köszönöm szépen.

Noémi

Köszönöm, ma is sokat tanultam! Az érzelmi szint megtartását kell majd gyakorolnom. A kitartás csökkentését okozó hibákból is párat elkövettem. Köszönjük a sok segítséget! Rengeteg értékes információt szereztem.

Andrea

Sokat segít, hogy tényleg jól tudjam kezelni magam és a fiam is.

Viktória
Havi kikapcsolódás

Iratkozz fel Te is!
Gyereknevelési Levelek

Szeretnél havonta hasznos információkat kapni a gyermeknevelésről?

Szeretnél értesítést kapni a legújabb díjmentes kiadványokról, legújabb megjelenő videókról, vagy kedvezményes lehetőségekről?

Itt most feliratkozhatsz a Gyereknevelési Levelekre, ami sokkal több, mint egy puszta hírlevél. Gyakorlatias tanácsok, nézőpontok szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak!